Fysik

Resistans!

24. november 2013 af maikenC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne opgave.

En almindelig 230 V-pære er mærker 60W.

Hvilken resistans svarer pæren til når den lyser?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt 

U = R·I    og    P = U·I


Svar #2
24. november 2013 af maikenC (Slettet)

Så hvad skal stå på hvilken plads?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg formodede, at du genkendte symbolerne, U for spændingsfald, I for strømstyrke, R for resistans, og P for effekt. Eliminer I i de to udtryk og isoler R udtrykt ved U og P.


Svar #4
24. november 2013 af maikenC (Slettet)

Det er her jeg står af,ved slet ikke hvordanjeg skal gøre dette?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man har I = P / U og dermed

R = U / I = U/ P


Svar #6
25. november 2013 af maikenC (Slettet)

så den hedder

R=2302v/60w= 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2013 af hesch (Slettet)

Store bogstaver:

R = 2302 V2 / 60W =

Pas på enhederne !


Svar #8
25. november 2013 af maikenC (Slettet)

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. november 2013 af hesch (Slettet)

R = 2302 V2 / 60W =       

2302 / 60 V2/(V*A)  =

2302 / 60 V/A =

2302 / 60 Ω

( Enhederne ! )


Skriv et svar til: Resistans!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.