Fysik

fysik

25. november 2013 af oleoleoleoleole (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej studieportalen :)

Jeg sidder her med 2 opgaver og ikk rigtig kan finde ud af det.

a. Beregn energien i en foton med frekvens 550 THz (grønt lys).

b. Beregn frekvensen for en foton med energien 1,14 eV. (Det er den mindste frekvens en foton skal have, for at den kan udnyttes i en normal siliciumsolcelle)


Jeg håber nogle kan hjælpe med denne opgave, tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2013 af mathon

                                Efoton = h • f

a)

                      Efoton = (6,62608·10-34 J·s) • (550·1012 s-1) = 3,64434·10-19 J

b)
                     f = Efoton / h = (1,14 eV) / (4,13567·10-15 eV·s) = 2,757·1014 Hz = 275,7·1012 Hz = 275,7 THz

              

.....................
Plancks konstant:
    h = 6,62608·10-34 J·s = 4,13567·10-15 eV·s


Svar #2
26. november 2013 af oleoleoleoleole (Slettet)

tusind tak :)


Skriv et svar til: fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.