Studievalg og videregående studie

Hjælp til valg om datalogi studie

25. november 2013 af trasmus (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg er ved at overveje hvad jeg skal læse efter min HF. Jeg har meget kig på datalogistudiet og interesser mig også for emnet. Jeg er bare blevet nervøs for, om der vil være nogen slags af de job tilbage når jeg har læst studiet. Jeg ved godt der kan ske meget på 5 år, men som man læser rundt omkring, bliver der outsourced en del IT-jobs.
Det er især programmeringen, udviklingen og det at være helt inde i dybden med computeren, som jeg synes gør datalogistudiet spændende. Så jeg ville høre om der er nogle datalogi studerende, som ved noget fra studiet, om hvordan det ser ud, og om det er den slags job der bliver outsourced.

Hilsen Rasmus


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2013 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej,

jeg har engang for mange år siden læst datamatiker. Var ansat nogle år i forskellige virksomheder til at programmere. Mit job blev out-sourcet flere gange, så jeg fandt et nyt i en anden virksomhed. I 2011 opgav jeg at finde et nyt programmeringsjob, så jeg er gået i gang med et 5-års universitetsstudie indenfor fysisk planlægning.

Jeg kunne sikkert have fundet et job med at designe, planlægge og analysere forretningsgangen i en virksomhed, inden de bestiller et nyt IT-system, lavet i Indien, Pakistan (where-ever), men det synes jeg ikke er sjovt.

Der vil sikkert altid være nogle som programmerer her i landet. Jeg TROR at det vil være småopgaver, som det ikke kan betale sig at outsource, da det vil tage længere tid at skrive specifikation og lave efterfølgende test (ved outsourcing), end det vil tage at programmere det med det samme.

Hilsen Lars


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2013 af RoberDølhus (Slettet)

Nu er out-scourcing af IT ikke per definition lig med IT afdelingen flytter til Indien. 

Det er korrekt de indiske selskaber er MEGET aggresive disse dage på markedet og vinder en del handler, hvilket betyder nogle IT afdelinger flytter til Indien. 

Men det er altså ikke ensbetydende med alt flytter til Indien. Selskaber som KMD (dansk), NNIT (dansk), CSC (amerikansk), IBM, Accenture med flere vinder også mange handler. F.eks. har NNIT lige "vundet" Vestas outscourcing af IT projeket.

Firmaer vælger at outscource IT afdelinger af mange årsager, men oftest pga. f.eks. Vestas jo ikke er specialister i IT, ved at flytte deres IT infrastruktur til en 3. parts udbyder kan man (forhåbentligt) spare penge, og fokusere på sine kerne kompetencer, fremfor at have en intern IT afdeling.

Derudover er der rigtigt mange ting som IKKE outsources, ligesom der er vil være jobs i f.eks. application development, big data (det nye buzzword), banker osv. 

Ligeså er det vigtigt at tænke på, man ikke bare outscourcer in IT afdeling, men der er konsulenter ind over, som støtter processen, da Indere i mange tilfælde skal have en meget klar besked på, hvad der ønskes. Det kræver specialist viden inden for IT og even til at formulere, og klarklægge hvilken løsning man skal have

Jeg ville ikke være bange for ikke at kunne få job som datalog, da kompetence profilen for en datalog er ganske bred, og giver et fundament der er meget bredere end blot simpel programmering. 


Skriv et svar til: Hjælp til valg om datalogi studie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.