Matematik

Rente

25. november 2013 af MF30 (Slettet)

Anton sætter 500 kr. ind på en opsparingskonto. Han hæver efter et år 506 kr.

a, anton påstår, at han har fået 6% p.a. i rente. Begrund, hvorfor det er der forkert.

b. beregn den rigtige rente p.a.

Håber i vil hjælpe med at forklare det!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2013 af mathon

årsrenten af 500 kr er 6 kr

årsrenten af 100 kr er (6/5) kr = 1,20 kr

6% af 500 kr = (500 kr)•0,05 = 25 kr

rigtige årsrenteprocent er 1,2% p.a.
                                       


Svar #2
25. november 2013 af MF30 (Slettet)

#1
 

årsrenten af 500 kr er 6 kr

årsrenten af 100 kr er (6/5) kr = 1,20 kr

6% af 500 kr = (500 kr)•0,05 = 25 kr

rigtige årsrenteprocent er 1,2% p.a.
                                       

Tak. Men hvordan kan jeg begunde det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2013 af mathon

…den årlige procentrentesats er lig med det antal kr, som 100 kr giver i årsrente i følge definitionen på procent.


Svar #4
25. november 2013 af MF30 (Slettet)

#3
 

…den årlige procentrentesats er lig med det antal kr, som 100 kr giver i årsrente i følge definitionen på procent.

Jeg forstod ikke helt de begundelser du gav.. Kan du måske forklare det på nemmere måde altså opgave a og b. og opgave b hvordan fandt du frem til det....


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2013 af mathon

6% af 500 kr

skal selvfølgelig være
                                   6% af 500 kr = (500 kr)•0,06 = 30 kr


Svar #6
25. november 2013 af MF30 (Slettet)

#5
 

6% af 500 kr

skal selvfølgelig være
                                   6% af 500 kr = (500 kr)•0,06 = 30 kr

Okay mere forståeligt nu takker... Men men hvordan kan jeg forklare opgave b at det giver 1,2


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2013 af mathon

årsrente (506 -500) kr = 6 kr

relativ rente
                       (6/500)
relativ rente
i procent
                       (6/500)•100% = 1,2%

 


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.