Kemi

Ligevægt

25. november 2013 af Imhere (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ligevægtskonstanten for estersyntesen af ethylethanoat er ved en given temperatur 4,2.

Beregn stofmængden af ethylethanoat i en ligevægtsblanding ved den pågældende temperatur, når man starter med 4,00 mol ethanol og 1,00 mol ethansyre.

Jeg er nået frem til:

[CH3CH2OH]=4/5=0,8 M

og

[CH3COOH]=1/5=0,2 M

Ligevægten opskrives: CH3CH2OH+CH3COOH⇔CH3COOC2H5

Er ikke helt sikke på, om jeg mangler vand på produktsiden? ellers må stofmængden


Svar #1
25. november 2013 af Imhere (Slettet)

????


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.