Matematik

Eksponentiel funktioner

25. november 2013 af Lektiekongenn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey! har lidt travlt med en opg her er mine spørgsmål

var der ikke sidste time vi gennemgik det, så synes det vildt svært

Opgave 1
En funktion har forskriften f(x) = 10  1; 09x.
a) Bestem begyndelsesvrdien og fremskrivningsfaktoren.
b) Hvor mange procent stiger f(x) med, nar x stiger med 1?
c) Ls ligningerne f(x) = 10 og f(x) = 27 i Nspire og angiv hvilke punkter lsningerne svarer til.
Opgave 2
Grafen for en eksponentialfunktion f(x) = b  ax gar gennem punkterne (??2; 15) og (5; 10).
a) Bestem forskriften for f(x).
b) Bestem f(2) og f(5) og angiv hvilke punkter det svarer til pa grafen for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at skrive det uden de mærkelige tegn, der kommer fra kopieringen fra dit opgavedokument.


Svar #2
25. november 2013 af Lektiekongenn (Slettet)

En funktion har forskriften f(x) = 10*1,09x.
a) Bestem begyndelsesværdien og fremskrivningsfaktoren.
b) Hvor mange procent stiger f(x) med, nar x stiger med 1?
c) Løs ligningerne f(x) = 10 og f(x) = 27 i Nspire og angiv hvilke punkter løsningerne svarer til.

Mangler kun denne nu, tak havde ikke selv lagt mærke til det:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) Disse værdier aflæses direkte af forskriften; f(x) = b·ax . a er fremskrivningsfaktoren, b er begyndelsesværdien.

b) Beregn [(f(x+1) - f(x))/f(x)]·100%

c) Løs de to ligninger f(x) = 10 (den løses trivielt), og f(x) = 27; benyt log() .


Svar #4
25. november 2013 af Lektiekongenn (Slettet)

Skal jeg bruge log til begge ligniner i c) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er ikke nødvendigt med ligningen f(x) = 10, dvs.

10·1,09x = 10 ,

da den jo løses helt trivielt.

Ved ligningen f(x) = 27 har man

10·1,09x = 27 ,

hvor man dividerer med 10 og så tager log() på hver side for at isolere x.


Skriv et svar til: Eksponentiel funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.