Matematik

Cirklens ligning

25. november 2013 af ITChem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!
 

Jeg har fået et spørgsmål, som jeg ikke hvordan den skal løses, håber nogle kan hjlæpe. 

Spørgsmålet er:

En cirkel er givet ved ligningen: 

x^2+y^2-6x-6y-7=0

Bestem cirklens radius r samt koordinaterne til cirklens centrum.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Kompletter leddene med x og leddene med y til kvadrater, så ligningen får formen

(x - a)2 + (y - b)2 = r2


Svar #2
25. november 2013 af ITChem (Slettet)

altså sådan her:

(x+3)^2 + (y+3)^2=7?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke rigtigt.

Se på x-leddene:

x2 -6x ; leddet -6x er det dobbelte produkt, så det manglende led inde kvadratet er -3. Vi har derfor

x2 -6x = x2 +2x·(-3) + (-3)2 - (-3)2 = (x - 3)2 - 9

Tilsvarende fremgangsmåde for y-leddene. Saml det hele sammen til sidst.


Svar #4
25. november 2013 af ITChem (Slettet)

ahhhhh Tak :D


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.