Matematik

trekant

25. november 2013 af sislio (Slettet)

Hej kan i hjælpe med vedlagte opgave skal jeg benytte cosinusrelationerne da den er spidsvinklet:)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt sinusrelationerne; det vides, at vinkel B er spids:

          sin(B)/b = sin(A)/a

Man kender a, b og A og kan så beregne sin(B) og dermed vinkel B.

b) |AD| bestemmes ved at benytte en cosinusrelation i trekant ADC.


Svar #2
25. november 2013 af sislio (Slettet)

tak:D!


Svar #3
25. november 2013 af sislio (Slettet)

finder jeg først lille a da siden DC er noget af stykke der er 6 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Siden a = |BC| , hvis længde er oplyst i opgaven.


Svar #5
25. november 2013 af sislio (Slettet)

min fejl har fundet ud af det;)


Svar #6
25. november 2013 af sislio (Slettet)

Kan jeg bruge formlen c^2=a^2+b^2*cosC til at udregne siden AD?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2013 af lvr34 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2013 af lvr34 (Slettet)

Man kan godt bruge cosinusrelationen til at bestemme |BC|, da man kender en vinkel og to ud af de tre sider i trekanten.


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, med passende valg af symbolerne.


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Siden |BC| er oplyst i opgaven og skal ikke bestemmes. |BC| = 9,1 .


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. november 2013 af lvr34 (Slettet)

#10

Hov. Jeg mente selvfølgelig |AD|.


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Jo, det blev jo også foreslået i #1 at benytte en cosinusrelation til bestemmelsen af |AD|.


Svar #13
25. november 2013 af sislio (Slettet)

kan det passe AD= 9,84?


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Jeg får en lidt anden værdi. Prøv at vise dine mellemregninger.


Svar #15
25. november 2013 af sislio (Slettet)

mellemregningen


Svar #16
25. november 2013 af sislio (Slettet)

her


Brugbart svar (0)

Svar #17
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

I den trekant ADC , hvor man benytter cosinusrelationen, er de hosliggende sidelængder 10,2 og 6,0 , ikke 10,2 og 9,1 som du påstår. Man bør heller ikke runde vinklerne af i mellemregningerne, og man bør slet ikke runde forkert af, som du gør.

B = 65,06821º ⇒ C = 180º - A - B = 60,93179º .


Svar #18
26. november 2013 af sislio (Slettet)

så svaret bliver 8,98.....?


Brugbart svar (0)

Svar #19
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#18

Ja.


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.