Fysik

Beregning af falde bane

26. november 2013 af number1boss (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SG :)

Jeg har en journal for, hvor vi har lavet nogle forskellige forsøg og fået nogle resultater

forsøget er opdelt på denne måde:

http://i.imgur.com/q154JY8.png

Hvor vi har en skråplan (den øverste sorte linje) ,hvor en kugle skal trille ned af, ned på bordet og udover bordet.

jeg skal finde den bane kuglen falder, når den er rullet ud over bordet.

jeg kender skråplanens vinkel, højde, længde. Højden og længden på faldet og kuglens masse og hastighed

men jeg ved ikke hvordan jeg skal beregne kuglens falde bane (der er markeret med lila)

håber i kan hjælpe lidt her :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2013 af peter lind

Du skal bruge ligningerne for en jævn voksende bevægelse på samme måde som i det skrå kast. Begyndelseshastigheden finder af at retningen af begyndelseshastigheden er den samme som planens hældning


Svar #2
26. november 2013 af number1boss (Slettet)

min lærer skrev denne op inden forsøget gik igang (husker jeg først nu)

E=m*g*h og det har jeg fået til 368 joule

men jeg ved ikke hvordan jeg får en graf ud af det


Svar #3
26. november 2013 af number1boss (Slettet)

http://i.imgur.com/T7Dmh1f.png

Skråplanen vinkel = 3.325 grader

kuglens hastighed = 3.43 km/t

det er alt hvad jeg ved :)


Skriv et svar til: Beregning af falde bane

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.