Matematik

En der kan hjælpe mig til at forstå denne ligning?

26. november 2013 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

4-(4x-4) =2+3(x-2)

4-4x+4= 2+3*(x-2)

-4x+8=2+3*(x-2)

-4x+8=3x-6

-4x+8-3x = 3x-4-3x

-7x+8 = - 4

-7x+8-8 = -4-8

-7x       = -12

-7x:7       =-12: 7

x           = 1,714

Hvordan kan -12:7  blive 1,714???jeg ved det ikke skal give -1,714.

En der vil forklarer mig hvad jeg gør galt her?.

Det vil jeg virkelig prisætte.........


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Fra linie 3 til 4 smider du 2 væk på højre side, men det ser ud til, at de alligevel er medtaget i linie 5.

Hvis -7x = -12, er 7x = 12 og dermed x = 12/7 .

x = -12/(-7) = 12/7


Svar #2
26. november 2013 af HFNU (Slettet)

Hej ej tak for svaret:) mange tak....må jeg godt lige spørger det med at jeg smider 2 væk???, jeg siger 3*-2 der er -6. Er det forkert?

Nu forstår jeg hvad du mener tilsidst i ligningen er det -7 jeg har tilbage samt -12.

Så -12/(-7) skal man så skrive det sådan? eller 12/7? på forhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Det skyldes simpelthen at du har glemt at dele med minus!

-7x/7 = -x

du skal af den grund dele med både - og 7 :

-7x/-7 = x

og derfor også dele -12 med -7 ... På den måde får du det rigtige facit, som du nævnte øverst i #0

Redigeret: Hov, så ikke din kommentar lige før :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

I disse to linier

-4x+8 = 2+3*(x-2)

-4x+8 = 3x-6

(fra #0) er 2 på højre side forsvundet i sidste linie. Det var det, jeg mente med, at du smed 2 væk. Det er muligvis en taste/sjuskefejl, da 2 stadig indgår i beregningerne i de følgende linier.

12/7 er klart simplere end -12/(-7) .


Svar #5
26. november 2013 af HFNU (Slettet)

:) ops sorry men nu er jeg lidt væk fordi skal jeg ikke bare cutte det ned til 3x?-6?hvorfor skal jeg skrive 2. fordi jeg skal jo sige 3*-2 ikke? det -6 også 3'x= 3x-6.

Jeg er ikke så god til ligninger;) så jeg ved at det du har regnet er nok mere rigtigt, og vil gerne lærer det på den helt rigtige måde du siger der, hvordan skal jeg skrive dte helt korrekt?...


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man kan ikke bare smide leddet 2 væk. Det skal jo stadig medtages i den sidste linie, der så bliver

-4x+8 = 2 +3x-6


Svar #7
26. november 2013 af HFNU (Slettet)

aaah :) ., også på næste linje vil 2 -6 være -4.

men til allersidst vil -4 og -8 blive -12 på højre side og venstre side er det -7. Jeg kan bare ikke lige fatte det der med at det skal blive 12/7 ?.

Men kan klart se at det er lettere end det jeg selv laver for så skal man huske parentes osv


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, man ender med ligningen

-7x = -12

som man jo kan gange med -1 på hver side til

7x = 12


Skriv et svar til: En der kan hjælpe mig til at forstå denne ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.