Matematik

Er funktionen kontinuert for x = 1

27. november 2013 af emildencher (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har fået opgivet en funktion hvor vi skal regne om funktionen er kontinuert for x = 1

f(x) = ½x for x ≥ 1
         2x for x < 1

Kan det passe at de begge har en grænseværdi på 1 ?
Og hvorfor hvis de har?

Vedhæftet fil: Mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2013 af SuneChr

f  er ikke kontinuert i x = 1
f (x) →  2    for x → 1-       (gående mod 1 fra venstre) 
f (x) →  1/2  for x → 1+    (gående mod 1 fra højre)


Skriv et svar til: Er funktionen kontinuert for x = 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.