Fysik

Hjælp til fysik - udregning af strækning

27. november 2013 af Josephine,lavall (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle! 
vi har fået en fysik afl. for, og fysik er ikke liiige min stærke side! Jeg ville høre om nogen af jer kunne hjælpe mig med den her opgave - jeg troede at jeg skulle gange km/t med tiden, men det kan ikke passe!

Line cykler til skolen med en fart på 9 m/s. Det tager hende 20 minutter.
Hvor langt har Line til skole?

Det jeg har gjort ind til videre:

Line cykler i skole og hun cykler 9 m/s og det tager hende 20 min (…)

9  m/s * 60s = 540 m/min

540 m/min  * 60 min = 32.400 m/t 

32400 m/t : 1000 = 32,4 km/t

32,4 km/t * min = 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

s = v · t     (s = strækning, v = fart, t = tid)

Omregn de 20 min til sekunder og indsæt så. Resultatet fås så i m.

Nu, hvor du har omregnet farten til km/t, kan du jo også benytte, at 20 min = (1/3) time. Så fås resultatet i km.


Skriv et svar til: Hjælp til fysik - udregning af strækning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.