Matematik

Find højden af teltet og det samlede overfladeareal

28. november 2013 af mahiko94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 5

Bestem højden af teltet og det samlede overfladeareal (teltet er 3 m x 2,2 m x 2,4 m som angivet på tegningen)

Jeg har problemer med at finde ud af hvordan jeg beregner højden, plus, at jeg ikke aner hvad for en figur der bliver brugt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2013 af lvr34 (Slettet)

Kan du vedhæfte tegningen?


Svar #2
28. november 2013 af mahiko94 (Slettet)

Her er den, troede jeg kunne linke det

Vedhæftet fil:Telt.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2013 af SuneChr

Du har sikkert lært Pythagoras' læresætning om en retvinklet trekant.
Benyt denne til at finde teltets højde.
Teltets overfladeareal består af to ens trekanter og to ens rektangler, hvis ikke bunden skal regnes med.


Svar #4
28. november 2013 af mahiko94 (Slettet)

#3
 

Du har sikkert lært Pythagoras' læresætning om en retvinklet trekant.
Benyt denne til at finde teltets højde.
Teltets areal består af to ens trekanter og to ens rektangler, hvis ikke bunden skal regnes med.

Og hvis jeg skal finde overflade areal, er det så ikke 2,2 * 3, eller husker jeg forkert


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2013 af SuneChr

Højden h findes v.h.a. Pythagoras:
h2 + 1,12  =  2,42
Areal af rektangler:  2·2,4·3
Areal af trekanter:   2·1/2·h·2,2


Svar #6
28. november 2013 af mahiko94 (Slettet)

#5
 

Højden h findes v.h.a. Pythagoras:
h2 + 1,12  =  2,42
Areal af rektangler:  2·2,4·3
Areal af trekanter:   2·1/2·h·2,2

Højden har jeg regnet ud :) Men forstår ikke helt hvordan jeg finder det samlede på et telt? Vil de bare have at jeg finder arealet på alle trekanter og rektangler og plusser dem for at finde det samlede?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2013 af SuneChr

Det må kunne ses af tegningen, at teltets samlede areal består af to trekanters og to rektanglers arealer,
hvis vi ser bort fra bunden af teltet, (som du har regnet rigtigt ud i # 4).
Læg
Areal af rektangler:  2·2,4·3
Areal af trekanter:   2·1/2·h·2,2   hvor h  =  √ (2,42 - 1,12)
sammen.


Skriv et svar til: Find højden af teltet og det samlede overfladeareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.