Matematik

Matematik C niveau hjælp.

28. november 2013 af killer2205 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej sider med en opgave jeg sider fast ved opgaven lyder sådan.

Det handler om en løbetest på 12 minutter hvor jeg har resultater fra 2 løbere.

                            løber 1             løber 2

Distance ( meter )   2300               3300

Kondital                  40                  62

K = a x + b

K er kondital og X er Distance ( målt i meter )

Min opgave er at udregne tallene a og b.

har vedhæftet fil med opgave :)

Tak på forhånd sætter virkelig pris på lidt hjælp :)

Vedhæftet fil: DSC_0031.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2013 af lvr34 (Slettet)

Bemærk, at der er tale om en lineær sammenhæng, og at du har to punkter som dermed kan anvendes til bestemmelse af a ved formlen                                     

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

hvorfra b kan bestemmes ved, at indføre et punkt og den nu kendte værdi for a i forskriften og deri isolere b


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2013 af 123434 (Slettet)

Kan man opstille en ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2013 af exatb

Du kan lave to ligninger med to ubekendte

40 = a*2300 + b

62 = a*3300 + b


Svar #4
28. november 2013 af killer2205 (Slettet)

så a = (3300 - 2300) / (62-40) 

det er 45.5 

og b = 2300 - 45.5 * 40

det giver 480

men det passer ikke sammen jeg for det ikke til at give konditallet 40


Svar #5
28. november 2013 af killer2205 (Slettet)

eller er a = 40 / 2300 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2013 af exatb

b = 40 - 2300a

b = 62 - 3300a

40 - 2300a = 62 - 3300a

1000a = 62 - 40

a = 22/1000

40 = (22/1000)*2300 + b

b = 40 - (22*2,3) = - 10,6


Svar #7
28. november 2013 af killer2205 (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Matematik C niveau hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.