Matematik

Hvordan findes f'(x)

28. november 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Har denne:

f(x)=x^3-3x^2+2x

Og skal nu finder f'(x), og derefter f'(x)=11

Men ander ikke hvordan jeg finder nogen af tingene...


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2013 af peter lind

Brug at (xn)' = n*xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2013 af Snick (Slettet)

Benyt disse generaliseringer

(xn) ' = n • xn-1

(ax) ' = a

Mvh Snick


Svar #3
28. november 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Jeg har ikke været der da de gennemgik det her så det er rent volapyk for mig det der...


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2013 af peter lind

Så synes jeg du skal læse i din bog for at indhente det forsømte


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2013 af Snick (Slettet)

Eksempel:

f(x) = 2x+ 2x2 + 3x

Vi benytter 

(xn) ' = n • xn-1

f '(x) = 3•2x3-1 + 2•2x2-1 + 3

        = 6x2 + 4x + 3


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2013 af LeonhardEuler

Forståelsen kommer nok ved gå i dybden med det. Men som tidligere nævnt kan du benytte denne regel for hvert led:    (xn)' = nxn-1

Fx. f(x) = x2  ⇒ f'(x) = 2x

Hermed

f(x) = x- 3x+ 2x  ⇒  f'(x) = 3•x3-1 - 2•3x2-1 + 1•2x1-1 = 3x2 - 6x + 2


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er ikke ret meget mening i at regne opgaver, når du ikke har sat dig ind i den grundlæggende teori, der skal benyttes i opgaverne.


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. november 2013 af 123434 (Slettet)

 f'(x)=11

11=3x^2-6x+2

x=3?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. november 2013 af Dulugtergrimt (Slettet)

Fuck mig, jeg læste det som "beregn f'(11)"


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvis man skal løse ligningen f '(x) = 11, skal man da netop bestemme det eller de x-værdier, for hvilke
f '(x) = 11. 

Løsningen i #8 er dog kun en delvis løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. november 2013 af 123434 (Slettet)

Hvad med tangentligningen?


Brugbart svar (1)

Svar #12
30. november 2013 af peter lind

Tanngentligningen i punktet (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0) I det aktuelle tilfælde er f'(x0) = 11


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. december 2013 af LeonhardEuler

At bestemme tangentligningen i et bestemt på punkt til en graf er det simpleste sag, såfremt man kender til differentialregning.

Du ved at den appromixerende førstegradspolynomium er givet som y = ax + b

Da må der gælde at f(x0) = f'(x0)•x0 + b ⇔ b = f(x0) - f'(x0)•x

Heraf y = f'(x0)•x +  f(x0) - f'(x0)•x0  = f'(x0)•(x-x0) +  f(x0)


Skriv et svar til: Hvordan findes f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.