Matematik

passende variabel og opstil med udgangspunkt i den gennemsnitlige årlige procentvise stigning en model, der beskriver udviklingen i affaldsproduktionen i Danmark i perioden 1994-224.

28. november 2013 af saganah (Slettet) - Niveau: C-niveau

i 1994 blev der i Danmark produceret 11105000 tons affald. I 2004 var tallet steget til 13359000 ton affald og tallet og tallet er stefet ydligere idag .

Indføre passende variabel og opstil med udgangspunkt  i den gennemsnitlige årlige procentvise stigning en model, der beskriver udviklingen i affaldsproduktionen i Danmark i perioden 1994-2004.

Årlige procentvise = 1,865

hjælp hvordan ville i lave en model


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en eksponentiel model y = b · ax , hvor x er antal år efter 1994 .


Svar #2
28. november 2013 af saganah (Slettet)

så det bliver y=b*a^10???


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Lad y være affaldsproduktionen i antal mio ton. Man bestemmer så a ved

a10 = 13,359/11,105 , så

y = f(x) = 11,105 · (13,359/11,105)x/10


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2013 af Snick (Slettet)

Husk at b angiver startvaerdien ( her 11105000 tons affald)

og at a = (1 + r)


Svar #5
28. november 2013 af saganah (Slettet)

hvad er svaret så ?  :D

forstår det stadig ikke..men tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

35

Svaret er givet i #3.


Svar #7
28. november 2013 af saganah (Slettet)

35??

okaay taak så x/10 skal opløftes i funktionen??


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, det er (13,359/11,105) der opløftes i potensen x/10 .


Svar #9
28. november 2013 af saganah (Slettet)

okaay så står det_:

benyt modellen til at bestemme, hvor lang tid der går, før affladsproduktionen i Danmark er fordoblet.

Her har jeg brugt formlen for fordoblingskonstanten


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvad er dit spørgsmål til Portalen her?


Svar #11
28. november 2013 af saganah (Slettet)

om det er rigtigt jeg skal bruge formlen for fordoblingskonstanten til at besvare spørgsmålet i #9


Svar #12
28. november 2013 af saganah (Slettet)

og kan det passe at a giver et tal på 1,2029716344


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, det er da en udmærket fremgangsmåde.


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, vi har jo

a = (13,359/11,105)1/10 


Svar #15
28. november 2013 af saganah (Slettet)

så a giver 1,018651


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ja.


Skriv et svar til: passende variabel og opstil med udgangspunkt i den gennemsnitlige årlige procentvise stigning en model, der beskriver udviklingen i affaldsproduktionen i Danmark i perioden 1994-224.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.