Matematik

Separation af de variable

28. november 2013 af Sinimini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogle af jer, der kan give mig et eksempel, hvor man bruger separation af de variable? Jeg kan selv finde en masse eksempler med ubestemte integraler, men ikke med bestemte. Kan I lave et eksempel bestemte eller bare give et link, hvor man løser et bestemt integral efter ´man hr sepereret de variable?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter separation af de variable i forbindelse med løsning af differentialligninger, for eksempel

y' = y·x2 ,

hvor man ved separation få

∫ (1/y) dy = ∫ x2 dx ,

og dermed

ln(y) = x3/3 + k .

Man benytter så en begyndelsesbetingelse til at fastlægge k .


Skriv et svar til: Separation af de variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.