Matematik

Projekt Rundkørslen langerød-tuse

29. november 2013 af bølleprut (Slettet)

Jeg har lidt problemer med opgave 5 & 6 i dette projekt..

Opgave 5: Bestem den korteste afstand imellem en bilist midt på vejbanen i rundkørslen og den ventende blå bils midtpunkt P (43,30)

Opgave 6: Du skal nu projektere en ny vej, hvis linieføring skal ''ramme'' rundkørslen fra nordøstlig retning. Du skal bestemme denne linieførings rette linie, bestemme punktet hvor linieføring rammer den yderste cirkel, samt de 2 anløbspunkter ved vejens side, der tangerer den yderste cirkel i rundkørslen. Du skal antage, at denne nye vej ankommer til rundkørslen som Kalundborgvej.

Det er en opgave/projekt fra mat b1 den røde htx bog

Ville blive rigtig glad, hvis nogen ville hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du bliver nødt til at formulere hele opgaven.


Svar #2
29. november 2013 af bølleprut (Slettet)

Altså opgave 1-4?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er jo umuligt af det du har skrevet at se, hvad der foregår i opgaven.

Svar #4
04. december 2013 af bølleprut (Slettet)

Opgave 1:
 

Bestem cirkelens ligning for vejbanens inderste cirkel, hvis koordinatsystemet anbringes i rundkørslens midte.

Cirkels ligning ser sådan ud: (x-a)2 + (y-b)2=r2

Cirkelsens centrum er  0,0 fordi vi har anbragt koordinatsystemet i midten. Cirkelens  radius  er 15 meter, som vist på tegningen.  Da vi har værdierne så sætter vi dem ind i ligningen:

(x-0)2 + (y-0)2= 152

Opgave 2:

Bestem cirklens ligning for den yderste cirkel, der går igennem punkterne A (3,38) og B (26,25) i det anbragte koordinatsystem.

Ligning for punkt A: (3-a)2+(38-b)2= 252

Ligning for punkt B: (26-a)2+ (25-b)= 252

Vi har sat ligningerne ind i et solveblock inde på mathcad og vi har fået følgende resultat.

Opgave 3:

Hvor lang tid vil det tage, at køre en hel tur midt i rundkørslen med en anbefalet max hastighed på 30 km/t?

Vi skal bruge følgende formel: O=2*π*r

Dvs.  O=2*π*20 =125,664

S= v*t

S = t
v

Vi skal gøre således:

30* 1000 m/3600 s= 8,33 m/s

t= 125, 664/8,33 = 15, 09 m/s

 
 
Opgave 4:

Bestem koordinaterne til punkterne C og D, når det gives, at vejen ”kalundborgvejen” møder rundkørslen symmetrisk fra B til D. Vinklen mellem de 2 veje er 91 grader. Bestem herefter vinklen imellem de 2 tangenter til cirklen i punkterne A og C samt B og D.

Dette er koordinaterne til punkt c:

C(xc,yc)

(xc-24,944)2+ (yc-39,978)2=252

Cos(v)= a?b
              lallbl

QA= xa – xQ
              ya - yQ

Det vil sige,

QA =  3 – 24,944 = -21,944
          38 - 49,978 = -11,978

Dette er koordinaterne til punkt d:

(xd

Opgave 4 er ikke helt færdig, da jeg ikke kan komme videre, men jeg vil umiddelbart tro at det bare skal ind i mathcad (vores matematik progam).

Opgave 5 + 6 (som jeg har svært ved) kan ses længere oppe i kommentarne, håber du vil hjælpe med de 2, eller bare den ene :)


Svar #5
05. december 2013 af bølleprut (Slettet)

Ved nogen om man kan slette det her?


Skriv et svar til: Projekt Rundkørslen langerød-tuse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.