Matematik

Trigonometri

01. december 2013 af Mart96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hi 

Denne del har aldrig været min stærke side i matematik så jeg vil sætte stor pris på lidt hjælp. :) 

Jeg har så en retvinklet trekant: DEF hvor D= 90 grader, E= 57 grader og f = 16 (ingen måleenhed) 

Jeg vil gerne vide to ting:

Hvad er nu den bedste måde at kunne udregne hypotenusen med? 

Hvordan kan jeg beregne den sidste katete på to forskellige måder? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2013 af PeterValberg

hypotenusen d = f/cos(E)

e = f·tan(E)     eller    e = d·sin(E)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2013 af mathon

                         cos(E) = f/d

                         d = f / cos(E)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2013 af mathon

                     e = √(d2-f2) = d•sin(E)


Svar #4
01. december 2013 af Mart96 (Slettet)

I skal have mange tak for jeres inputs. 

God jul til jer ;) 

Mvh Martin


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2013 af 123434 (Slettet)

ABC=DEF

Ville det så i DEF, ikke være F der skulle være hypotenusen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hypotenusen er den side, der ligger over for den rette vinkel. I trekant DEF er vinkel D den rette vinkel, og siden over for vinkel D er siden d , der altså er hypotenusen.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.