Matematik

Eksponentialfunktioner, beregning af forskrift

02. december 2013 af Katrine (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg sidder med en opgave, hvor opgaven lyder på at jeg skal finde forskriften for T2 = 5 og startværdien er 12.
Hvordan finder jeg ud af hvad forskriften er? 

På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2013 af mathon

udgangspunkt
                               f(x) = b•2x/X2

                               f(x) = b•(21/X2)x

dvs
                               f(x) = 12•(21/5)x


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2013 af PeterValberg

Fordoblingskonstanten T2 = log(2)/log(a)  ⇔   log(a) = log(2)/T2   ⇔   a = 10log(2)/T2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2013 af mathon

bruger du
                          f(x) = b•ax         hedder fordoblingskonstanten X2

bruger du
                          f(t) = b•at          hedder fordoblingskonstanten T2

                          21/5 = 20,2 ≈ 1,1487  i overensstemmelse med #2's    a = 10log(2)/5


Skriv et svar til: Eksponentialfunktioner, beregning af forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.