Matematik

Procentregning

02. december 2013 af Sissb (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe?

Prisen på krokodilleskind steg i 1997 med 8%, i 1998 med 9% og i treårsperioden 1999-2001 med 17%.

a)Beregn en fremskrivningsfaktor for prisen i hele perioden 1997-2001.

Svaret skulle give 1,885 :-)


Svar #1
02. december 2013 af Sissb (Slettet)

Altså hvordan man regner det ud


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2013 af mathon


               k = 1,08•1,09•1,173 = 1,88542

så teksten :"i treårsperioden 1999-2001 med 17%" skal forstås som 17% om året i hvert af årene.

             


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Jeg vil mene, at :"i treårsperioden 1999-2001 med 17%" skal forstås som 17% for hele treårsperioden; ellers ville der være anført noget i retning af 17% årligt. Derfor er

          k = 1,08·1,09·1,17


Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.