Matematik

Tilbud og besparrelse (procent)

02. december 2013 af zahraa17 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

3 poser nødder koster på tilbud 27 kr. hvorved man sparer 25%. 

Hvad koster poserne stykket, før de kom på tilbud?

Hvor mange procent har man sparet, hvis tilbudsprisen er 20 kr. for de tre poser nødder?


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. december 2013 af mathon

Hvad koster poserne stykket, før de kom på tilbud     ((27 kr) / 0,75) / (3 ps) = 12 kr/ps

Oprindelige pris for 3 ps = (27 kr) / 0,75 = 36 kr

Hvor mange procent har man sparet, hvis tilbudsprisen er 20 kr. for de tre poser nødder?

(1-rbespar) = 20/36 = 0,5556

rbespar = 1 - 0,5556 = 0,4444 ≈ 44,4%


     


Skriv et svar til: Tilbud og besparrelse (procent)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.