Dansk

Haster: Syntaktist analyse

02. december 2013 af Vægtløs (Slettet) - Niveau: A-niveau

(titel: *syntaktisk)

Jeg har problemer med følgende sætning:

"Hun så sig hastigt omkring."

Hvordan bør man analysere den (og hvorfor)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2013 af 123434 (Slettet)

Hun=subjekt/grundled

Så=verballed/udsagnsled

sig=genstandsled/objekt

hastigt=biled

omkring=biled


Svar #2
02. december 2013 af Vægtløs (Slettet)

Mange tak!

Men bør hastigt og omkring i så fald ikke udgøre ét led?

Altså: hastigt omkring = adverbialled/biled


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2013 af Jeez (Slettet)

Hvis du kan flytte om på konstituenterne i sætningen, hvor den stadigvæk giver mening, så er det enkelte led. Hastigt så hun sig omkring for eksempel. Det vl sige, at hastigt er et led ,og omkring er et led. Havde sætningen ikke givet mening, uden at du flyttede begge ord ville der være tale om et led. 


Skriv et svar til: Haster: Syntaktist analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.