Matematik

At bestemme funktionsværdien

02. december 2013 af Fallap (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) = 200*e^0,04*x

Bestem funktionsværdien af x=12

Jeg har luret den her tråd en smule, men jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg skal forholde mig til "e" eller exp som det også kaldes?

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=283002

Mvh. Philip


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Det x du har skrevet til sidst hører det med til e? Altså?

1) 200*e^(0,04*x)

eller

2) 200*e^(0,04)*x


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt x = 12 i forskriften og beregn

f(12) = 200·e0,04·12 = 200·e0,48

ex er den naturlige eksponentialfunktion.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2013 af peter lind

Du skal udregne 0,4*x = 0,4*12 på din lommeregner og så trykke på exp eller ex tasten eller  hvad den nu hedder på din lommeregner


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

i begge tilfælde er e en funktion som kaldes den naturlige eksponentialfunktion, du kan betragte den som noget på niveau med sin funktion, eller log-funktionen.

Din opgave løses ved at sætte x=12 ind i enten 1) eller 2) og finde y. Bemærk at 1) og 2) er forskellige.


Svar #5
02. december 2013 af Fallap (Slettet)

Mange tak Peter Lind og jer andre også :) 

Så får jeg 323,214 kan det passe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Til 3 dec. rundes det til 323,215 .


Svar #7
02. december 2013 af Fallap (Slettet)

Mange tak! :) Der var lidt forvirring mht. e, men havde jo slet ikke set at det blot var en knap på lommeregneren :)

Hvor mange procent vokser f så med pr. x-enhed?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Benyt forskriften til at beregne

[ (f(x+1) - f(x))/f(x) ] · 100%


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. april 2015 af martin2402 (Slettet)

Hvilke tal skal man sætte ind i #8 ? 


Skriv et svar til: At bestemme funktionsværdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.