Matematik

Finde median, middeltal, nedre og øvre kvartil

02. december 2013 af ukendt96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder:

Højden af 12 gymnasieelever oplyses:
169, 188, 172, 179, 159, 166, 183, 180, 181, 181, 181, 172

Skal så finde medianen, middeltallet og den nedre og øvre kvartil..

Så jaa, nogle korte forklaringer?? har læst lidt på nettet men forstod ik meget


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

start med at finde middelværdien, den er lettest og givet ved summen af alle tallene delt med antal.
Del tallene ind i gruppe og tegn en sumkurve over den kommulerede frekvens. Af denne aflæses nedre og øvre kvartil samt medianen , ved at gå ud fra y aksen hen til grafen og finde tilhørende x værdier. nedre kvartil er når y=25%, median ved y=50% og øvre kvartil ved x=75%.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2013 af PeterValberg

#1 Der er ingen grund til at omdanne de ikke-grupperede observationer til grupperede

#0 Her er en video med en opgave, der minder utroligt meget om din [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2013 af 123434 (Slettet)

Tallene ordnes i rækkefølge, og det midterste tal findes

(159, 166, (169,) 172, 172,) (179,) (180,181, (181,) 181, 183, 188)

169 er den nedre kvarti, 179 er medianen og 181 er den øvre kvartil

                                         


Skriv et svar til: Finde median, middeltal, nedre og øvre kvartil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.