Matematik

Find differentialkvotient i specifikt punkt

03. december 2013 af Hexaemeron (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan give noget vejledning til denne opgave?

Jeg er givet en funktion, samt 5 indtegnede tangenter. 

Først skulle jeg bestemme x-værdierne til de 5 tangenter - Det giver disse 5 punkter:

Punkt 1: (0,5 , 2,5)
Punkt 2: (1,5 , 1,5)
Punkt 3: (4 , 5)
Punkt 4: (6,5 , 8)
Punkt 5: (8 , 6)

Hvordan finder jeg en differentialkvotient i de givne punkter (brug gerne ét af punkterne som eksempel, så prøver jeg selv de sidste 4)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

differentialkvotienten svarer til de forskellige linjers tangents hældning. Der er to metoder:

1) aflæse tangenternes hældninger ved at gå 1 hen i x-aksens retning og a op ad y-aksen. a= hældningskoefficient= diffierentialkvotient.

eller

2) finde den afledede funktion af den funktion du har og indsætte f'(0.5) og de andre x-værdier.

Giv evt. forskriften for funktionen så jeg kan vise et eksempel.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. december 2013 af SuneChr

Kig på f.eks. punktet  (4 ; 5) på grafen og tangenten heri.
Du kender angiveligt ikke forskriften for funktionen.
Find endnu et punkt (x1 ; y1) som ligger på tangenten.
f ' (4)  =  (y1 - 5) / (x1 - 4)


Skriv et svar til: Find differentialkvotient i specifikt punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.