Matematik

Isolering af f..

03. december 2013 af oliviadamgaard (Slettet)

Jeg har fået til opgave at isolerer f i ligningen C=F-32/1,8..

Den er sikkert enkel, men jeg er på rimelig bar bund. Ville være super med lidt hjælp. Tak på forhånd? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

er der tale om C=F-(32/1.8) eller C=(F-32)/1.8?


Svar #2
03. december 2013 af oliviadamgaard (Slettet)

Altså der er ingen parenteser i opgaven, hvis det er det du mener? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

okay så er det C=F-(32/1.8) - der er nemlig en rækkefølge hvormed man lægger til og ganger osv.

Anyway.

Du kan lægge 32/1.8 til på begge sider. Obs det er vigtigt at det man foretager sig er noget man gør på begge sider:

C+(32/1.8)=F-(32/1.8)+(32/1.8)

-32/18+32/1.8=0

altså har du tilbage at

c+32/1.8=F


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om omregningen mellem temperaturer på Celcius og Fahrenheit skalaerne, så

C = (5/9)·(F - 32)

og dermed

F = 32 + (9/5)·C

I trådstarters udtryk er der sikkert en vandret brøkstreg, og her skal der benyttes parentes omkring leddene i tælleren.


Svar #5
03. december 2013 af oliviadamgaard (Slettet)

Tak for det! :D


Skriv et svar til: Isolering af f..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.