Matematik

Vektor vinkelberegning

03. december 2013 af Prutskiden (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en opgave som lyder

Vinkelspiderne i firkant ABCD har koordinaterne:

A (-5;3) B (4;10) C (12:-1) D (1:-7)

Beregn firkantens vinkler vha det du har lært omrking vinkler og vektorer

Har udregnet vektorene med

x2-x1=x

y2-y1=y

men når jeg skal til at beregne vinklerne ved at dividere A prikket med B med A's længde ganget med B's længde men det giver nogen meget små negative vinkler. og jeg kan se efter at have tegnet firkanten at de fleste vinkler ligger omkring 90 grader

Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Vinkel A er vinklen mellem vektorerne AD og AB, osv.

Man finder vinklen v mellem to vektorer a og b ved at beregne

cos(v) = (ab) / (|a||b|)

Det er vinklens cosinus man finder således, ikke vinklen selv.

Beregn først vektorerne AB, BC, CD, og DA , og beregn så vinklernes cosinus, og til sidst vinklerne selv.


Svar #2
04. december 2013 af Prutskiden (Slettet)

Har fundet ud af hvad jeg har gjordt forkert da jeg prøvede at udregne vinklen mellem AB og BC


Skriv et svar til: Vektor vinkelberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.