Fysik

Tryk

03. december 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej folks. Har brug for hjælp

Opgaven:
a) hvor stort er trykket på bunden af Atlanterhavet
4000 meters dybde?

b) En terningormet dykkerklokke, hvis vægge
Er 1,2 m på hver led, sænkes ned i 4000 meters dybde.
Hvor stort er kraften fra vandet på en dykkerklokkens
sider?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Tryk er defineret som kraft pr fladeareal. Trykket hidrører fra tyngden af den vandsøjle, der er ovenover den pågældende dybde, plus den ekstra atmosfære fra atmosfæren over vandet.


Svar #2
04. december 2013 af Niko83 (Slettet)

Hvordan regnes opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2013 af mathon


      Det statiske tryk i dybden h (højde af vandsøjlen)

                                                                  p = h • ρ • g + po    

     hvor
     p er trykket i dybden h målt i Pa
     ρ er havvandets densitet målt i kg/m3
     g er tyngdeaccelerationen målt i N/kg
     po er trykket ved havoverfladen målt i Pa


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2013 af mathon

a)

     Det statiske tryk i dybden 4000 m

                        p = (4000 m) • (1010 kg/m3) • (9,82 N/kg) + (101325 Pa) = 3,977417 Pa = 397,741 bar


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2013 af mathon

b)   
                            Kraft = tryk • areal

                            F = p • A

                            F = (3,977417 N/m2) • (1,2 m)2 = 5,72747·107 N = 57,2747·106 N ≈ 57,3 MN

                            

   


Svar #6
04. december 2013 af Niko83 (Slettet)

Uendelig mange takkkk

Skriv et svar til: Tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.