Matematik

Ligning: gange over kors

05. december 2013 af xxtom (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Hvordan vil i løse x/3 = 2x/5 hvis i skal gange over kors. Jeg får den til 5=6 hvilket jo ikke helt giver mening


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Jeg tog fejl, derfor når jeg lige at slette mit svar...........


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2013 af peter lind

Der er en ret åbenlys løsning. Du skal gange ligningen med 15. Derefter samler du alt på den ene side af lighedstegnet


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det svar er ikke korrekt. Ligningen x/3 = 2x/5 har den ene løsning x = 0 .

(2/5 - 1/3)x = 0 , dvs.

x = 0

#0 -- man finder 5x = 6x , der har løsningen x = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Ja selfølgelig, det var en dum fejl.. Nåede lige at slette mit svar. Det er godt at i ikke hoppede i samme fejl som mig.


Svar #5
05. december 2013 af xxtom (Slettet)

Mange tak for svaret, det var mig der kludrede lidt rundt i den.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2013 af 123434 (Slettet)

Hvordan fandt du frem til?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

#6
Se #3. Da ligningen reduceres til 5x=6x kan man straks se at lighedstegnet kun er opfyld naar x=0 da 5*0=0=6*0=0

Skriv et svar til: Ligning: gange over kors

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.