Matematik

Differentiere

05. december 2013 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hvordan differentiere jeg nedstående, aner det nemlig ikke?
f(x)=e^x+x^2
f(x)=ln x -2x

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2013 af Anar2 (Slettet)

hmm. Den første du har: f(x)=e^x+x^2 

Når du differentiere e^x er dt lig med e^x men når man differentiere x^2 så er det lig med 2x.m

derfor: 

f(x)=f(x)=e^x+x^2 og f'(x) = e^x+2x. 

Den næste: 

f(x)=ln x -2x = f'(x) = 1/x-2. 

Held og lykke, ellers spørge igen. 


Svar #2
05. december 2013 af XX88XX (Slettet)

Er ovenstående det endelige resultat?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, du har fået differentieret begge funktioner.

Man benytter de generelle regler for differentiation af de elementære funktioner:

(a·xn)' = a·n·xn-1

(ekx)' = k·ekx

(ln(x))' = 1/x


Svar #4
05. december 2013 af XX88XX (Slettet)

Er -2 udenfor brøken?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2013 af Anar2 (Slettet)

Jah. 

1/x - 2. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2013 af mathon

       f(x) = ln(x)  - 2x

       f '(x) = (1/x)  -  2


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.