Matematik

Matematik (AFLEVERING) 2

05. december 2013 af Luisa01135 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej allesammen der ude...

Jeg vil rigtigt gerne have hjælp til noget matematik...:)

a) Maria, Ida og lasse skal dele 375 kr. Maria får dobbelt så meget som Ida og Lasse får 10 kr. mindre end Maria.

Hvor meget for de hver af dem?

b) Pernille tænker på et tal og lægger 3 til- Herefter ganger hun det nye tal med 6 og får så 240.

Hvilket tal tænkte Pernille på?

Tak på forhånd:)))))


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2013 af 123434 (Slettet)


Svar #2
05. december 2013 af Luisa01135 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

a) kald en af dem x og opstil en ligning

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Se min besvarelse af din besked.

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg får den sidste til:

(x+3)*6=240

6x+18=240

6x+18-18=240-18

6x=222

6x/6=222/6

x=37


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

jep, korrekt :)
du ka ogsaa starte med at dividere med 6 så du har
x+3=240÷6=40
Isoler x: x=40-3=37

Skriv et svar til: Matematik (AFLEVERING) 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.