Matematik

Matematik opgaver til SRP!!

07. december 2013 af momi94 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen, er i gang med at skrive min srp. opgave, hvor jeg også skal besvare disse opgaver (håber nogen vil hjælpe mig):

Opgave 1: Udled løsningen til differentialligningen:

Når der oplyses, at A(0) = 0

Opgave 2: Givet: V=42 L, k=0,3 timer-1. ka = 1,80 time-1, F= 0,89.

En bestemt type pille, der indeholdende 1000 mg acetylsalicylsyre, indtages oralt.

a) Bestem en forskrift for mængden af acetylsalicylsyre (målt i mg) i blodet til tidspunktet f (timer efter indtagelsen).

b) Bestem en forskrift for koncentrationen C(t) af acetylsalicylsyre (mg/L) til tidspunktet t, og bestem det tidspunkt, hvor koncentrationen er maksimal.

c) Bestem det tidspunkt, hvor koncentrationen er under 10mg/L.

Opgave 3: fortsættelse af opgave 2.

Efter 2 timer indtages en ny pille.

a) Bestem en forskrift for den samlede koncentration C1(t) af acetylsalicylsyre i blodet, når

b) Bestem de tidspunkter, hvor C1(t) befinder sig inden for betalingsvinduet,

c) Vurdér, om det er fornuftigt at indtage en ny pille 2 timer efter den første.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2013 af peter lind

Kom dog med hele opgaven. Det kan ikke være meningen at vi skal sidde og gætte


Svar #2
08. december 2013 af momi94 (Slettet)

Ja undskyld her er den ;)

håber nogen kan hjælpe, det vil betyde meget!

Vedhæftet fil:Opgaver SRP.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2013 af peter lind

Det er stadig meget uklart. Jeg aner ikke hvad de forskellige symboler står for

Differentialligningen kan løses ved brug af separation af variable. Den er så vidt jeg kan se af formen y' = a-b*y hvor a og b er konstanter og y=A(t). separation af variable giver

dy/(a-by) = dt Integrer på begge sider.

I det følgende skal du sandsynligvis bruge løsningen til besvarelse af opgaverne


Svar #4
08. december 2013 af momi94 (Slettet)

Symbolerne er:


Svar #5
08. december 2013 af momi94 (Slettet)

Jeg tror jeg har løst den første opgave, kan du se om den er rigtig? :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. december 2013 af peter lind

I næstsidste linje andet led på venstre side mangler et Ab

I sidste linje sidste led: der er en fortegnsfejl. Det skal være e-(Ka-K)t


Svar #7
08. december 2013 af momi94 (Slettet)

Mange tak for det, men på venstre side står der allerede et Ab, skal det skrives to gange?

- og hvad med de 2 andre opgaver kan du hjælpe mig med dem? på forhånd tak :)


Svar #8
08. december 2013 af momi94 (Slettet)

Er det rigtigt nu?


Svar #9
08. december 2013 af momi94 (Slettet)

sådan her


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. december 2013 af peter lind

Den i #9 er rigtig


Svar #11
08. december 2013 af momi94 (Slettet)

Perfekt :)

Hvad med de andre opagver, dem kan jeg ikke rigtig finde ud af? kan du mpske hjælpe det ville være rart

Vedhæftet fil:opgaver.png

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. december 2013 af peter lind

Beklager. Du skal sandsynligvis bruge den fremkomne løsning til det; men jeg ved simpelthen for lidt til at kunne være til hjælp


Svar #13
08. december 2013 af momi94 (Slettet)

Det er iorden, men ellers tak for resten af hjælpen, må bare se om der er en anden der så kan hjælpe mig i stedet ;)


Skriv et svar til: Matematik opgaver til SRP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.