Matematik

trigonometri

08. december 2013 af Manu0407 (Slettet)

Jeg har vedhæftet en opgave og det er det først spørgsmål, som jeg her et spørgsmål til. 
Skal jeg ikke benytte mig af cosinusrelationen for at finde BD?
Altså Cos(17)=572+612-BD2/2*57*61???

Også skal jeg isolere BD ikke??


Svar #1
08. december 2013 af Manu0407 (Slettet)

Her er den vedhæftet fil 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, |BD| beregnes ved at benytte en cosinusrelation i trekant ABD. Benyt relationen på formen

|BD|2 = |AB|2 + |AD|2 - 2·|AB|·|AD|·cos(A/2)

I dit udtryk mangler der parenteser.


Svar #3
08. december 2013 af Manu0407 (Slettet)

Min lærer, vil bare gerne have vi stiller det op på den måde, som jeg har skrevet det på, men der kommer bare et vildt underligt resultat ud af det.. 


Svar #4
08. december 2013 af Manu0407 (Slettet)

Og når jeg gør det på din måde så giver det 319,9???


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er jo |BD|2 du beregner ved cosinusrelationen. Man skal så beregne |BD|.


Svar #6
08. december 2013 af Manu0407 (Slettet)

Hov tror jeg har fundet ud af det. Nu giver mit resultat nemlig 60


Svar #7
08. december 2013 af Manu0407 (Slettet)

Nej det giver ingen mening. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man finder |BD|2 = 319,8567 og dermed |BD| = 17,8845


Svar #9
08. december 2013 af Manu0407 (Slettet)

Nåååår! HAHAH på den måde. TAK!


Svar #10
08. december 2013 af Manu0407 (Slettet)

Men hvad skal jeg gøre for at finde vinkel ABD?


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man kan enten benytte sinusrelationerne eller en cosinusrelation i trekant ABD, hvor man nu kender alle tre sider og en vinkel.


Svar #12
08. december 2013 af Manu0407 (Slettet)

Skal det så bare hedde 17.88452=572 + 612 - 2·57·61·cos(17)


Svar #13
08. december 2013 af Manu0407 (Slettet)

Nej vent undskyld


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. december 2013 af mathon

                                                  |AB|2 + |BD|2 - |AD|2
                                 cos(B) = -----------------------------    
                                                    2 ·  |AB|· |BD|                         
 


                   


           

        


Svar #15
08. december 2013 af Manu0407 (Slettet)

94.27958434?


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

I opgaven skal man først finde vinkel ADB:

cos(vADB) = (|AD|2 + |BD|2 - |AB|2) / (2·|AD|·|BD|)


Svar #17
08. december 2013 af Manu0407 (Slettet)

Ja, men giver der ikke også 94.27958434??


Brugbart svar (0)

Svar #18
08. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Nej. Det er vinkel B, der har den størrelse.


Svar #19
08. december 2013 af Manu0407 (Slettet)

Men jeg skriver præcis det du har skrevet? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #20
08. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#19

Du spørger, om du skriver præcist det?

Vinkel ADB beregnes som vist i #16. Derefter findes vinkel B af

B = 180º - A/2 - vADB .

Vinkel B kan også beregnes som vist i #14.

Dit resultat i #17 er gradtallet for vinkel B, dog ikke med alle de viste decimaler.


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.