Matematik

emne: fibonaccital (abstrakt opgave)

09. december 2013 af 3gSTX (Slettet) - Niveau: A-niveau

Godmorgen folkens!

Opgave:

Hvis n går op i m da vil F_n gå op i F_m        

Nogle som kan finde hovede og hale i denne?

(F_n er i hvert fald fibonaccifølgen)

Og har en idé om, at opgaven måske har noget at gøre med Binets formel for F_n

Mvh en matematik elev


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2013 af PeterValberg

n og m angiver det n'te og det m'te tal i Fibonacci talfølgen, - henholdsvis Fn og Fm

hvis n "går op i" m, - altså n|m så går Fn op i Fm, - altså  Fn|Fm

fx.

hvis n= 4 (det fjerde tal i rækkefølgen), så er F4 = 3
og m = 8, så er F8 = 21

4|8 og 3|21

men hvordan du beviser det, har jeg umiddelbart ikke lige et svar på :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
09. december 2013 af 3gSTX (Slettet)

Tak for svar

Giver god mening, men ja skal desværre bevise det!

Tilbage i tænkeboks


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2013 af PeterValberg

Det har temmeligt sikkert noget med Binet's formel at gøre :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
09. december 2013 af 3gSTX (Slettet)

Fandt en formel:

gcd(255,68)=gcd(68,51)=(51,17)=gcd(17,0)=17

Her går 

51 i hvert fald op i 255

68 op i 68 og 51 op i 51 naturligvis

17 går op i 51


Skriv et svar til: emne: fibonaccital (abstrakt opgave)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.