Matematik

Rektangel

10. december 2013 af Derya2990 (Slettet)
Vil i hjælpe mig med opgave 3) a og b?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

a)

Da du kender både arealet og x, kan du beregne y ved x*y=A <=>y=A/x , A er arealet.

b)

når du har punkterne (x,y) kan du tegne en graf på et koordinatsystem. Det burde være ligetil.


Svar #2
10. december 2013 af Derya2990 (Slettet)

Forstår ikke

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

#2:

a)

når der står at x=2 kan du beregne y da du kender arealet, arealet er givet ved A=x*y. Indsæt areal og x-værdi:

i det her tilfælde        24=2*y <=> y=24/2=12

nu har du fundet den ene y-værdi, ved at udskifte x-værdien til alle de andre som står på din tabel kan du få alle de andre y-værdier.

b)

Når du har udfyldt tabellen kan du tegne et koordinatsystem. På det kan du plotte alle din punkter ind. Det gør du ved f.eks. at gå 2 hen ad x-aksen og 12 op ad y-aksen og markere med 1 prik. sådan gør du med alle dine talsæt i tabellen som udfylder i a. Når du har punktet kan du tegne en streg (også kaldet en graf) der går gennem alle punkterne.


Svar #4
10. december 2013 af Derya2990 (Slettet)

Okay fx opgave a) hvad skal der så stå på tabellen Y?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Har du læst det jeg har skrevet?? Det kan ikke stå mere klart.. Da du kender både x og arealet, kan du udregne y. Jeg gentager det samme eksempel.

Indsæt areal og x-værdi. Her er et eksempel for når x=2, arealet er stadig 24.

 24=2*y <=> y=24/2=12

nu har du fundet den ene y-værdi, ved at udskifte x-værdien til alle de andre som står på din tabel kan du få alle de andre y-værdier.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du skal nok ikke regne med, at man i folkeskolen er fortrolig med de logiske symboler som <=> .

Trådstarter har allerede haft en længere tråd kørende vedrrrende andre spørgsmål under denne typeopgave om rektangler.


Skriv et svar til: Rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.