Matematik

Hegn: Michael arbejder på en gård og skal indhegne nogle køer. Han tænker meget over ting og vil gerne sørge for, at køerne har det godt. Han har hørt at jo stø

11. december 2013 af Kiraa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal lave de her opgaver.

Michaels tredje løsning.

Michael stiller hegnet op i et rektangel, hvis ene side er muren.

Lad x være som vist på figuren. (x er den side til højre i rektanglet)

Opstil en funktion, , som betegner arealet af indhegningen som funktion af .

Hvor stort er det maksimale areal i denne løsning.

Michaels fjerde løsning.

Michael stiller hegnet op i et rektangel.

Lad x være som vist på figuren og beregn igen det maksimale areal. (igen er x den højre side af rektanglet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2013 af mathon

Uden en tegning og opgivelse af hegnlængden er det vanskeligt at følge rektangelforskellene…


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2013 af Kurtis1 (Slettet)

Som regel når man får opgaver, der siger "det maksimale areal osv" .. skal man foretage en optimering :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2013 af PeterValberg

hvor meget hegn har han til rådighed ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
11. december 2013 af Kiraa (Slettet)

Ups han er 60m hegn til rådighed.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2013 af PeterValberg

Muren udgør den ene side, ikke sandt ?

Arealet som en funktion af x:  A(x) = x(60 - 2x) = 60x - 2x2
(parabel med parabelgrenene nedad)

Bestem den afledede funktion A'(x)
Løs ligningen A'(x) = 0 hvilket giver dig den værdi for x, der medfører størst areal

eller bestem x-koordinaten til parablens toppunkt, hvilket også giver dig den
optimale værdi for x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hegn: Michael arbejder på en gård og skal indhegne nogle køer. Han tænker meget over ting og vil gerne sørge for, at køerne har det godt. Han har hørt at jo stø

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.