Studievalg og videregående studie

IT-Konsulent, hvilken uddannelse?

11. december 2013 af LukasMendez - Niveau: 10. klasse

Hej, jeg er netop gået i gang med min OSO, hvor jeg er fast besluttet om at jeg vil være IT-konsulent.

Vil gerne være med til at rådgive folk ren praktisk, vil hvertfald stræbe efter at komme ind i Apple Consultants Network. Hader ærligtalt at arbejde med PC, men det er en anden sag...

Problemet er bare at jeg på nuværende tidspunkt ikke har nogen anelse om hvilken retning man skal gå for at nå der hen.

Skal man gennem HHX, STX, HTX? Der er ingen hjælp at finde på nettet, som det ser ud lige nu.
Derfor håbede jeg at der var nogen mennesker med lidt bedre insigt som måske kendte svaret?

Og hvad med den videregående uddannelse? Har hørt at det kræver en anden uddannelse for at få titlen, men er ikke sikker.

Tak på forhånd!

Mvh Lukas


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2013 af MaibritG

Hvis du hader at arbejde med PC (personal computer), så er det måske en anden retning, du skal gå i. ;) Det jeg antager er, at du mener, at du ikke bryder dig om Windows-styresystemet, og din præference er  OS X (Apples styresystem). Jeg tror ikke at du kommer udenom Windows-styresystemet gennem din uddannelse - især når IT-feltet er så bredt og at OS X forsat er begrænset  på både brugerniveau og ift. programmer.

Her står lidt om jobbet som IT-konsulent: http://www.ug.dk/job/dataitogteleteknik/tvaergaaendeit/it-konsulent.aspx, hvor du i bjælken til højre kan se mulige uddannelsesveje. Ift. valg af ungdomsuddannelse handler det nok mere om at du får det ønskede optagelsesgennemsnit og har de specifikke adgangskrav (afhænger naturligvis af hvilken uddannelse, du stiler efter).

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2013 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej,

IT konsulent kan alle og enhver kalde sig. Der er ikke nogen decideret uddannelse. IT konsulenter arbejder med mange ting, lige fra oprettelse af makroer i Word, programmering af store EDB-systemer og databaser og til rådgivning af forskellig art omkring IT.

De fleste tager en studentereksamen. Som jeg ser det, er det lige meget hvilken, for de fleste tager også en videregående uddannelse. Langt de fleste af dem læser datalogi på universitetet. Nogen igen har bare en god ide og kan 'snakke for deres syge moster' og får den vej foden inden for i et IT-konsulent-hus eller starter for sig selv.

Du nævner selv at du helst vil arbejde med Mac og ikke Windows, så jeg vil tro at vejen frem for dig at tage en HTX og efter datalogi. Alternativt se mere på http://www.ug.dk/Uddannelser/erhvervsuddannelsereudveud/stroemstyringogit/frontline_pc-supporter.aspx eller http://www.ug.dk/Uddannelser/erhvervsakademiuddannelser/itogdesignuddannelser/datamatiker.aspx. Hurtigst muligt skal du så have skaffet dig et studiejob, som er meget Mac-relateret og den vej videre ind i systemet.

Hilsen Lars


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2013 af Hebi

Jeg kan varmt anbefale IT-universitets softwareudviklings/programmerings uddannelser, hvis IT-konsulent er det du vil arbejde som.


Skriv et svar til: IT-Konsulent, hvilken uddannelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.