Matematik

Kvadratets fuldstændiggørelse...?

12. december 2013 af SødeBløde (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kender til formlen som lyder:

x2 + kx = (x + k/2)2 - (k/2)2

Jeg har fået en ligning som lyder: x2 + x = 3/4

Hvordan løser jeg dette med kvadratets fukdstændiggørelse?

Jeg sætter den ind i formlen:

x2 + x = (x + 1/2)2 - (1/2)2 ⇔ x2 + x  = x2 + 1/4 - 1/4

Og her bliver jeg MEGET forvirret.......


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, benyt så, at x2 + x = (x + 1/2)2 - (1/2)2 og sæt det lig med ligningens højreside:

(x + 1/2)2 - (1/2)2 = 3/4 , dvs

(x + 1/2)2 = 1 = 12 ,

dvs

x + 1/2 = 1    eller   x + 1/2 = -1


Svar #2
12. december 2013 af SødeBløde (Slettet)

Ejj hvor har jeg været dum... TUSIND TAK ANDERSEN11 JEG KAN TAKKET VÆRE DIG KOMME VIDERE MED SRP!! :D


Skriv et svar til: Kvadratets fuldstændiggørelse...?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.