Matematik

Vektor

12. december 2013 af tottemusen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har to vektorer a og b.

|a|=3 , |b|=5 og vinkel(a,b)=60 grader

Hvordan beregner jeg |a-b| og vinklen mellem , og a-b? 

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt at vinklen v mellem to vektorer a og b er bestemt ved

cos(v) = (ab) / (|a||b|)

Da man kender v og |a| og |b|, kan man beregne ab . Dernæst har man

|a-b|2 = (a-b)•(a-b) = ... (regn selv færdig.


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.