Matematik

Procentregning

12. december 2013 af JulieM13 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvis nu man siger, at en medarbejder får 60 % i løn af det kunden betaler - hvordan finder man så de sidste 40 %, som kunden betaler? 

Medarbejderen skal have 270 kr. i løn. 

Så, jeg vil gerne finde ud af, hvad kunden har betalt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2013 af lfdahl (Slettet)

Kald det beløb, kunden betaler, for x.

60% af x er de 270 kroner, d.v.s. 0,6·x = 270

x = 270/0,6 kr = 450 kroner


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2013 af lars3847 (Slettet)

60 % kan omskrives til 0,6, ved at gøre sådan her : 60/100 = 0,6


Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.