Fysik
Effekt
Hej
Kan nogen hjælpe med den vedhæftede opgave.
Svar #1
12. december 2013 af overkontroversiel (Slettet)
-
Svar #2
12. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
Effekten er konstant i de første 50 timer. Den samlede energi over et tidsrum [t1;t2] er
E(t1,t2) = t1∫t2 P(t) dt
Når effekten er konstant P0 , er den samlede energi
E = P0·(t2 - t1)
Aflæs P0 og indsæt.
I de sidste 50 timer aftager P(t) lineært fra P0 til 0. Opstil den lineære forskrift for P(t) i dette tidsrum og indsæt i integralet.
Svar #3
12. december 2013 af overkontroversiel (Slettet)
Dér hvor effekten er konstant, kan den omsatte energi være 180.000.000 J = 180 MJ
Svar #4
12. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
#3
Der, hvor P(t) er konstant P0 aflæser jeg P0 = 50 kW .
Svar #5
12. december 2013 af overkontroversiel (Slettet)
Jeg skrev: 50 kW • 60 timer = 180•106 J
Er det korrekt?
Jeg forstod vist ikke hvordan jeg skulle beregne den anden halvdel. Undskyld, hvis jeg er til besvær.
Svar #6
12. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
#5
Nej, det er ikke korrekt. Spørgsmålet drejer sig om de første 50 timer, hvor effekten er konstant.
I det andet spørgsmål er det lettest først at beregne den gennemsnitlige effekt over det tidsrum, hvor effekten aftager lineært fra P0 til 0.
Svar #7
12. december 2013 af overkontroversiel (Slettet)
Så: 50 kW • 50 timer = 50.000 W • (50 • 60 • 60)s = 9•109 J
Kunne du vise mig hvordan jeg kan beregne gennemsniteffekten. For mig ser det nærmst umuligt ud!
Svar #8
12. december 2013 af Andersen11 (Slettet)
#7
Ja, det er korrekt resultat.
Den gennemsnitlige værdi af en lineær funktion der aftager fra en værdi ned til 0 er jo det halve af startværdien. Derfor er den samlede energi i b) det halve af energien i a).
Svar #9
12. december 2013 af overkontroversiel (Slettet)
Tusind tak. Og nu giver straks bedre mening, det havde jeg slet ikke tænkt på. Tusind tak Andersen11.
Skriv et svar til: Effekt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
