Matematik

Renter

12. december 2013 af LukasVip (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg vil gerne vide om jeg har udregnet disse opgaver korrekt.

1) Hvor høj skal renten være, hvis man ønsker at indsætte 10000 kr på en konto og have 12500 kr stående efter 6 år?
6√12500:10000 -1=0,037890816

2) Bestem hvilken rente man mindst skal have per måned, når man har brug for 1 mio. kr. om 2 år og har råd til at indsætte 685000 kr nu.
2√1000000:658000 -1=0,232784182


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2013 af 123434 (Slettet)

12500=10000*(1+r)^6

Isoler r


Svar #2
12. december 2013 af LukasVip (Slettet)

Er den da ikke korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dit svar for 1) er korrekt.

I 2) er der tale om 24 månedlige renteberegninger, så man finder den månedlige rentesats til

r = (1.000.000/685.000)1/24 -1 = 1,589%


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2013 af 123434 (Slettet)

1# 

K = K0 * (1+r)^n

(1+r)^n = K / K0

1+r = (K/K0)^(1/n)

r = (K/K0)^(1/n) - 1


Skriv et svar til: Renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.