Kemi

Støkiometri

14. december 2013 af Linnese (Slettet)

Hvad betyder støkiometriske forhold?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2013 af Skovlun (Slettet)

Det er forholdet imellem reaktanter og produkter i en reaktion, fx:

H2O2 -> 2H2O

Her er forholdet imellem hydrogenperoxid (H2O2) og vand (H2O) 1:2. Da der bliver dannet to vandmolekyler for hver molekyle hydrogenperoxid. 

Håber det hjalp.


Svar #2
14. december 2013 af Linnese (Slettet)

Mange tak!

Hvis man så kigger på en tilfældig reaktion, som f.eks. A+2b->P, hvordan vil man så angive forholdet?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. december 2013 af Skovlun (Slettet)

Så vil der det støkiometrikiske forhold være: 

A: 1

B: 2

P: 1


Svar #4
14. december 2013 af Linnese (Slettet)

Kan man sige, at der skal bruges 1 mol A og 2 mol 2 for at danne 1 mol P?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2013 af Skovlun (Slettet)

Korrekt

"Kan man sige, at der skal bruges 1 mol A og 2 mol b for at danne 1 mol P?"


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2013 af mathon

støkiologi = læren om grundstofferne = de kemiske elementer

støkiometri = læren om grundstoffernes mængdeforhold i de kemiske forbindelser = elementmåling


Skriv et svar til: Støkiometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.