Matematik

trekant

14. december 2013 af naasnus (Slettet)

jeg har regnet siderne a og b.

men hænger på den del af opgaven der siger 

beregn længden af  højden CD 

jeg har taget udgangspunkt i trekant ACD her har jeg prøvet at regne lænden af hæjden CD ved hjælp af sinusrelationer, hvor jeg finde siden a i trekant ACD og jeg får 9,8  

jeg synes tallet er for stort.

håber der er en der kan hjælpe 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2013 af funked (Slettet)

Tror det vil give mere mening, hvis du ganger Sin(40) med 6,3

Jeg bruger enhedscirklen når jeg skal regne højder og længder ud. Sinus er y-aksen og Cosinus er x-aksen. Håber det hjælper


Svar #2
14. december 2013 af naasnus (Slettet)

det lyder mere rigtig hvis jeg ganger Sin(40) med 6,3  jeg får 4 

men som sædvanligt  hvis man skal finde sider så skal de små bogstaver stå i tælleren 

som følgende. a/sin(40) = 6,3 / sin(90)

så  isolere jeg ved at gange Sin(40) ned i nævneren. 

a= 6,3 / sin(90)*sin(40)= 9,8  men ddet tal lyder ikke rigtig

når jeg ganger så ganger sin(40) i tælleren givr det mere mening som du siger.

men hvorfor er det du ganger i tælleren når man skal gange i nævneren 

det er lige det der gør mig i tvivl


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2013 af funked (Slettet)

Bruger formlen for en retvinklet trekant: Sin(A)=a/c

I trekant ADC vil den hedde Sin(A)=a/d medfører a=Sin(40) * 6,3 hvor a=hc


Siden a er iøvrigt 5,27 = 5,3, hvis du kun vil have et decimal med


Svar #4
14. december 2013 af naasnus (Slettet)

men det er et vilkårligt trekant 

Sin(A)=a/c som jeg ved er den formel for retvinklede


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2013 af funked (Slettet)

I den fil du har oploadet er der et billede af en retvinklet trekant ABC.

Og når man regner en højde ud, skal højden også gå ned på linjen i en retvinkel som du har gjort.

Jeg kan se 3 retvinklede trekanter i den fil du har oploadet...


Svar #6
14. december 2013 af naasnus (Slettet)

ja det skal nok passe 

tak for hjælpen 


Svar #7
14. december 2013 af naasnus (Slettet)

hvorfor skriver du ADC og ikke ACD

skal det ikke stå i alfabetisk rækkefølge?


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. december 2013 af funked (Slettet)

tastefejl, tror ikke det er det vigtigste i trekantsberegning :P


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.