Matematik

Hjælp til komplekse tal

15. december 2013 af spiderm (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

jeg har en opgave om at finde afstanden i komplekse tal.

opgaven er:

for z=-2*(√3)+2i og w=(√2)*ei*3π/4 skal jeg beregne afstanden |z|.

formlen for beregning er således:

r=|z|=√(a2+b2).

Men jeg ved at a og b er reale tal, men i denne her sammenhæng kan jeg ikke regne ud, for hvad a og b er?.

jeg tænke om det kunne være for z=-2*(√3)+2i:

r=|z|=√(a2+b2) ⇔ √(-2*(√3))2+(2)2

og for w=(√2)*ei*3π/4:

r=|z|=√(a2+b2) ⇔ √(02+((√2)*ei*3π/4)2

er det rigtige frengangsmåde?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2013 af arto460 (Slettet)

den første er korrekt. I den anden skal du bruge, at ethvert komplekst tal z kan skrives entydigt på formen:
z=lzlexp(iΘ)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2013 af peter lind

r=|z| =     enten skal du ændre ⇔ til et = eller også skal du skrive r= efter <=> . Du bør regne færdig på tallet

Den anden er forkert brug at |eik|=1 når k er et reelt tal


Skriv et svar til: Hjælp til komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.