Matematik

finde b ud fra 2 vinkler og en side - sin, cos, tan

15. december 2013 af jur2018 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folkens. Beklager det lidt "dumme" spørgsmål, men da jeg ikke har fået undervisning i folkeskolen omkring sinus, cosinus og tangens, er jeg helt på bar bund - jeg har en opgave, der lyder:

Trekant ABC er vinkel C ret, længden af siden c er 13.7, og vinkel A er 52.0°.
Tegn en skitse af trekanten, og bestem længden af siden b.

Hvis jeg skal finde side b og bruge sinusrelationerne, hvad skal jeg så bruge?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2013 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. december 2013 af Mixzo (Slettet)

Det giver mest mening at bruge de formler til en retvinklet trekant og dermed er det cos du skal bruge ud fra de oplysninger der :)

Cos(A)=b/c

Cos(A)*c=b :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. december 2013 af blaaah123 (Slettet)

Da du får at vide, at det er en retvinklet trekant, behøves sinus- og cosinusrelationerne slet ikke at bruges. Normal sinus og cosinus er nok.

Sin(v) = modstående/hypotenusen

Cos(v) = hosliggende/hypotenusen

I dette tilfælde siger du bare:

Cos(52) = b/13,7  ⇔ b ≈ 8,43


Svar #4
16. december 2013 af jur2018 (Slettet)

Mange tak! Er der så nogen, der har styr på brug af sinus og cosinus i vilkårlige trekanter?


Skriv et svar til: finde b ud fra 2 vinkler og en side - sin, cos, tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.