Matematik

Ligninger hjæælp

15. december 2013 af annajohansen (Slettet)

Min veninde som står lige ved siden af mig har brug for hjælp til disse ligninger. Jeg er heller ikke helt sikker med dem.

-3x - 6 = 12    x = _________

10x + 9 = 6x + 33   x = ____________

4x + 20 = 3x + 19   x = _____________

6x + 12 = 60    x = _____________

2x + 6 = -4x - 24    x = ____________

4x - 16 = -28    x = ___________

2x + 7 = 3x + 12  x = ____________

-x - 1 = x + 11   x = ___________

4x - 12 = 5x - 7   x = _____________

6x + 10 = 5x + 19    x = _____________  


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2013 af Mixzo (Slettet)

Hej Anna

Det man gør er at man isolerer x.

Dette gør man ved først at få x til at stå alene på en af siderne.
Hvis vi tager den først ligning 
-3x-6=12
Lægger vi først 6 til på begge sider for at få x til at stå alene.
-3x-6+6=12+6 
<=>-3x=18
Nu vil vi gerne have at der kun står et x tilbage.

Dette gør man ved at dividerer med -3 på begge sider.
(-3x)/-3=18/-3
<=> x=-6

Se evt. http://www.youtube.com/watch?v=ET5rDS_rHZo


Skriv et svar til: Ligninger hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.