Matematik

areal af en trekant

15. december 2013 af oliverdue (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har en vilkårlig trekant, hvor vinkel A er 22o, vinkel C er 52o, og siden b er 12...

hvordan finder jeg arealet ud fra dette..

jeg vil helst gerne have at vide, vilken udregning der bliver brugt, altså cosinusrelationerne eller sinusrelationerne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2013 af PeterValberg

Bestem vinkel B

Brug en sinusrelation til at bestemme endnu en side

Brug "den halve appelsin" formel til at bestemme arealet  TABC = (1/2)·a·b·sin(C)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2013 af 123434 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2013 af exatb

A = 1/2*c*b*sinA

Brug sinusrelationerne til at finde c

b/sinB = c/sinC


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ved at benytte sinusrelationerne finder man så

A = (1/2)·c·b·sin(A) = (1/2)·b2·sin(A)·sin(C)/sin(A+C)


Skriv et svar til: areal af en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.