Fysik

temperatur..

15. december 2013 af jihudsif (Slettet)

Celsiustemperaturen er t = 17 C - så skal man beregne den absolutte temperatur T hvordan gør man det?

Man skal bruge formlen: T = t(K/*C)+273,15 K ikke sandt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2013 af hesch (Slettet)

Tkelvin = Tcelcius + 273,15


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Aendring svarende til 1grad celcius er det samme som en aendring på 1Kelvin. De to temperaturskalaer har bare forskellige nulpunkter. Kelvin er det defineret ved at 0 kelvin er ved det absolutte nulpunkt, dvs 273,15grader, mens celciusskalaens nulpunkt er ved vands frysepunkt, så du ka regne rundt mellem de forskellige skalaer som det fremgaar af #1.

Svar #3
16. december 2013 af jihudsif (Slettet)

Men hvordan skal jeg vide at jeg skal bruge nulpunkter i dette tilfælde? og ikke den almindelige formel? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

#3. Der er ikke forskel paa nulpunkter og formel. Nulpunkterne er teoretisk baggrundsviden og forklaring paa hvorfor formlen ser ud som den goer. Formlen du ska bruge fremgaar af #1 mens baggrund for formlen er i #2

Skriv et svar til: temperatur..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.